T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Motorlu Araçlar Teknolojsi Alanı / Elektrikli Araçlar Dalı

 

Dünyada gelişen otomotiv teknolojileriyle beraber otomobil algısı değişmekte, içten yanmalı motorların yerini hibrit ve elektrikli araçlar almaya başlamıştır. Bu değişimle dünya otomotiv sanayisi yeni bir yapılanmaya gitmiş ve ülkeler bu alanda faaliyet gösteren şirketlere destek vermeye başlamıştır.

Türkiye bu değişime ayak uydurarak yerli bir otomobil markası için devlet destekli çalışmalar başlatmıştır. Bu çalışmalar sonucunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ülkemizin önde gelen kuruluşlarından otomobil girişim grubu oluşturulmuştur.

Yerli otomobilin üretiminde ve bakım servislerinde çalışacak teknik elemanlar için Milli Eğitim Bakanlığımızca yapılan çalışmalar tamamlanmış ve" Elektrikli Araçlar" dalının okulumuzda da açılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda müfredat ve dal hazırlıkları tamamlanarak Elektrikli Araçlar dalı faaliyete başlamıştır.

Elektrikli Araçlar dalında hibrit araç teknolojileri, elektrik makineleri, batarya teknolojileri, otonom araç teknolojileri ve yakıt hücreli araçlar hakkında dersler verilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.07.2023 - Güncelleme: 07.03.2024 11:33 - Görüntülenme: 894
  Beğen | 3  kişi beğendi